Wordpress SEO - alternativer til Yoast-plugin

WordPress SEO – alternativer til Yoast-plugin

Det finnes flere andre gode alternativer i tillegg til Yoast


Hvis du er en blogger, gründer, småbedriftseier eller driver en virksomhet gjennom et nettsted så vet du kanskje litt om SEO.

Heldigvis lar WordPress-plugins deg gjøre endringer på nettsiden uten å være spesielt erfaren i koding eller søkemotoroptimalisering for at nettstedet ditt skal lykkes.

Yoast SEO er en av de mest populære SEO-pluginer der ute. Den har både et gratis og premium (betalt) alternativ. Den er brukervennlig og er installert på mer enn 5 millioner nettsteder når dette skrives.

Slik kommer du øverst på Google med WordPress

Når det er sagt, er det flere andre gode WordPress-plugin-alternativer i tillegg til Yoast – de blir bare ikke skrevet om så ofte på nettet.

Sjekk ut vår liste over de syv beste alternativene til Yoast SEO.


1. Rank Math

Rank Math er en revolusjonerende SEO-plugin som kombinerer funksjonene til mange SEO-verktøy.

Kjent som «swiss army knife of SEO», Rank Math en WordPress-plugin laget med tonnevis av nyttige funksjoner for å forbedre nettstedets synlighet.

Den har en smart automatiseringsfunksjon som sparer mye tid, sammen med et brukervennlig design og brukervennlig installasjonsveiviser som gjør implementering av Rank Math og optimalisering av nettstedet ditt til en lek.

I motsetning til Yoast som bare lar deg optimalisere innleggene dine for ett søkeord, kan du i Rank Math velge mellom 5 søkeord per innlegg.

Det har evnen til å utføre en fullstendig SEO-revisjon på nettstedet ditt, og den har til og med spesifikke funksjoner for å målrette mot lokal SEO, slik at nettstedet ditt er garantert å skille seg ut fra de andre.

Hvis du ikke har sett på den ennå, er Rank Math definitivt verdt å prøve!


2. SEOPress

SEOPress er en enkel, rask og kraftig SEO-plugin for WordPress.

SEOPress er en alt-i-ett-plugin for WordPress som vil hjelpe nettstedet ditt til å skille seg ut i SERP på kort tid.

Den tilbyr både en gratis og betalt versjon, og den betalte versjonen er utrolig rimelig (kun 39$ per år!).

SEOPress har funksjoner som:

  • Forbedre din sosiale nettverksdeling.
  • Analysere innholdet ditt med ubegrensede søkeord.
  • Administrere titler, utdrag og metabeskrivelser.
  • Dele sidekart med Google, slik at den raskt kan gjenkjenne eventuelle endringer og indeksere dem for å øke SEO.

Den er rangert 4,9/5 av WordPress-brukere, og det er lett å se hvorfor.


3. Alt-i-ett SEO Pack

Den originale WordPress SEO-utvidelsen, lastet ned over 50.000.000 ganger siden 2007.

Alt-i-ett SEO Pack ble opprettet i 2007 og har generert mange følgere siden den gang. Denne pluginen kommer fra de samme utviklerne bak Alt-i-ett WP-migrering. som du kan lese om i vår artikkel her. Den er en av de mest nedlastede pluginene på WordPress.

Hvordan bytte hosting i 2019

Den har alle sine innstillinger på en enkelt side som er å foretrekke for noen som finner pluginer  som Yoast forvirrende og tidkrevende.

Innstillingene er delt opp etter funksjoner, så det er lett å vite hvor du skal klikke hvis du vil jobbe på nettstedet ditt, nettsiden, tittel, etc.

Den kommer med XML-sidekart, en filredigerer, en ytelsesbehandling, og muligheten for å importere og eksportere SEO-data.

Totalt sett er dette et godt alternativ til Yoast.


4. SEOPressor

SEOPressor samler de mest essensielle SEO-funksjonene til nettstedet ditt, og presenterer dem på ett sted.

SEOPressor har over 23 millioner WordPress-nettsteder, og det er lett å se hvorfor.

Deres dashboard presenterer alle dine SEO-data tydelig på ett sted, så det er raskt og enkelt å identifisere og rette opp eventuelle feil.

De lar deg optimalisere opptil tre søkeord, og deres nylig utformede algoritme ble formulert basert på en analyse av 3 milliarder rader med data, slik at den gjennomsøker nettstedet ditt nesten like godt som Google selv.

Dessverre har de ikke en gratis versjon, men deres betalte alternativ starter på kun 9$ i måneden, så det er rimelig for de fleste bedrifter.


5. The SEO Framework

SEO Framework-plugin gir en automatisk og avansert SEO-løsning for WordPress-nettstedet ditt.

SEO Framework skiller seg ut fra andre WordPress SEO-pluginer fordi den er drevet av AI, slik at den analyserer og optimaliserer automatisk mange elementer på nettstedet ditt som du må gjøre manuelt hvis du bruker andre pluginer.

Den kommer forhåndskonfigurert, men du har muligheten til å justere innstillingene for å dekke dine behov, og intelligensen som er innebygd i den, optimaliserer nettstedets sider uten at du trenger å gjøre noe (hvis du ikke vil).

Den genererer automatisk sidetitler og beskrivelser som ganske sikkert kan bli godkjent av Google.

I tillegg er den ikke merket, så du ikke ser ordene «The SEO Framework» noe som helst på nettstedet ditt.

Gratis-versjonen lar deg inkorporere noen utvidelser som Incognito, men hvis du vil koble flere nettsteder, ha API-tilgang eller premium-utvidelser som Local SEO, må du oppgradere til deres premium- eller forretningsplaner.


6. Premium SEO Pack

Premium SEO Pack er en WordPress SEO-plugin som hjelper deg med å øke SEO-verdien.

Premium SEO Pack kan skryte av at den er «den beste SEO-pluginen for WordPress», men som du sikkert har forstått er det mange «beste»-pluginer der ute.

Når det er sagt, Premium SEO Pack har mange flotte funksjoner, og den er definitivt noe du bør sjekke ut hvis du ønsker å optimalisere nettstedet ditt.

Som mange andre har den både gratis og betalte versjoner, og selvfølgelig kommer de betalte alternativene med flere funksjoner.

Selv om gratis-versjonen ikke kommer med teknisk støtte som den betalte har, har den en unik funksjon; masseoptimalisering.

Masseoptimaliseringsmodulen lar deg optimalisere alle dine innlegg og sider samtidig, i tillegg til optimalisering av metatitler, beskrivelser og søkeord også.

Denne funksjonen skiller seg definitivt fra noen av de andre pluginalternativene, og det er verdt å sjekke ut deres nettsted for å se mer om hvordan masseoptimalisering kan spare deg for tid og penger.


7. WP Meta SEO

WP Meta SEO gir deg kontroll over alle dine SEO optimaliseringer.

WP Meta SEO er en plugin laget for folk som har liten eller ingen forståelse av SEO.

Du vil bli overrasket over hvor mange bloggere og bedriftseiere som ikke forstår hva SEO er, og hvordan det påvirker nettstedet deres, men heldigvis kan en plugin som denne gjøre det enkelt og hjelpe i mangel på kunnskap.

Den første tingen denne pluginen gjør etter å ha lastet ned, er å liste opp alle de store SEO-problemene som er på nettstedet ditt.

Du får beskrivelse på hvert problem, og det gir deg en grunnleggende forståelse av hva problemet er og hvordan du kan fikse det. Det blir ikke mye enklere enn dette!

Hvis du vil gjøre livet ditt enda enklere, kan du koble WP til Google Analytics for å analysere innholdet ditt, beskrivelser og fokus-søkeord.

Selv om denne pluginen er flott for nybegynnere, har den også nok funksjoner til å imponere en erfaren SEO-ekspert, og den har heller ingen problemer med å konkurrere med de andre pluginene om førsteplassen.


Konklusjon

Jeg vet at dette ble en lang liste med mye informasjon og for å være ærlig trenger du bare 1 SEO-plugin. Men stort sett tror jeg disse er noen av de beste alternativene som finnes.

Hvis du er nybegynner og bare ser for deg å legge til noen grunnleggende SEO-funksjoner til ditt WordPress-nettsted, bør du sannsynligvis bruke Yoast fordi den er den enkleste å installere og bare begynne å bruke.
Hvis du vil ha en mer strippet ned versjon av Yoast, som fortsatt er brukervennlig, eller hvis du kjører en WooCommerce-butikk, bør du gå for Alt-i-ett SEO. Husk at støtte for taksonomier bare er for pro-versjonen.

Lys til å vite mer om SEO? Les om hva god SEO er i vår artikkel?

Og til slutt, hvis du er villig til å prøve en relativ nykommer, tilbyr SEO Framework et herlig grensesnitt og en lovende funksjonsliste, men vær obs på at denne ikke er så alt for brukervennlig for nybegynnere.


Lignende artikler:

Del