Wordpress SEO

WordPress SEO

En dårlig nyhet først; jeg må være ærlig å fortelle deg at det finnes ingen snarvei som sikrer at din nettside blir vist øverst i Google-søk, og det er heller ingen garanti for at den vil gjøre det.

HVORFOR SØKEORD-RANGERING IKKE ER VIKTIG LENGER

Det var en tid for lenge siden hvor man kunne hjelpe nettsiden med å komme øverst i søk ved å legge inn mange søkeord. Den tid er vi langt forbi, Google er smartere enn som så.

Og når du tenker over det så gir det mening, når du søker ønsker du svar som er relevant og har kvalitet.

HVA ER GOD OPTIMALISERING FOR SØK (SEO)?


Google Search Console hjelper deg med å få WordPress indeksert i søk på Google. Med verktøyene og rapportene i Search Console kan du måle nettstedets søketrafikk, ytelse og løse problemer.

Så hvordan kan du optimalisere WordPress for Google? Jeg anbefaler å starte med det grunnleggende som beskrevet i denne artikkelen. Følge disse stegene for å bli indeksert av Google, tenk langsiktig og jobb med å forbedre innholdet ditt underveis. Tips: Installere en SEO-plugin i WordPress.

Steg 1 – bli indeksert av Google


 1. Registrere nettadressen din på Google Search Console: Start med å registrere nettadressen her
 2. Link WordPress-nettsiden fra andre nettsider du allerede har som synes på Google-søk
 3. Få andre nettsider eller blogger du kjenner til å linke til din WordPress-side: Skyskraper-teknikken kan hjelpe med dette
 4. Lag en blogg på nettsiden og publiser regelmessig: Dette er en enkel måte å bygge tillit til Google på og få sider indeksert raskere
 5. Gjør gjesteblogging og link tilbake til din side
 6. Del innhold fra nettsiden din i  kjente forumer
 7. Skriv en pressemelding med lenker til ditt nettsted
 8. Installere Google Analytics og koble den med Google Search Console. Et dashboardverktøy kan hjelpe deg med å forstå Analytics
 9. Del innholdet ditt på sosiale medierSEO animasjon

Gode beskrivelser med bilder og grafikk gjør det ikke bare lettere for leseren å forstå innholdet men også Google vil verdsette det. Din oppgave er å tilby leserne informasjon og løsning på problemet de er på leting etter.

Steg 2 – kom høyere på søk


 1. Lag nytt eller bedre innhold som ikke konkurrentene har: Inkluder grafikk, animasjoner, interaktive elementer, video, etc. Grafikk hjelper med å forstå budskap bedre
 2. Skriv målrettede titler
 3. Skriv gode selgende meta-beskrivelser
 4. Gjør det enklere å lese: Gjør teksten lett forståelig for alle
 5. Strukturere bedre: Gjør det enkelt å finne det man leter etter
 6. Gjør nettsiden raskere: Tilpass bilder og videoer
 7.  Bruk kun linker som går til kvalitetssider

7 GRUNNER TIL HVORFOR DU BØR BLOGGE

Konklusjon

Google har ingen formler på hvordan du skal skrive teksten din eller hvilke bilder du skal bruke. I stedet bygger søketeknologien på beregningene av relevans og betydning, og de måler disse beregningene ved å spore hva folk gjør, hva de oppdager, reagerer på, kommenterer og linker til.

Og husk å ha tålmodighet, det kan ta mange uker og flere måneder før du ser resultatet av endringene du gjør. Profesjonelle folk som jobber med optimalisering for søk (SEO) har gjerne lang erfaring med å hjelpe nettsteder med å komme høyere i søkeresultatet.


WordPress SEO – alternativer til Yoast-plugin

Det finnes flere andre gode alternativer til Yoast


Hvis du er en blogger, gründer, småbedriftseier eller driver en virksomhet gjennom et nettsted så vet du kanskje litt om SEO.

Heldigvis lar WordPress-plugins deg gjøre endringer på nettsiden uten å være spesielt erfaren i koding eller søkemotoroptimalisering for at nettstedet ditt skal lykkes.

Yoast SEO er en av de mest populære SEO-pluginer der ute. Den har både et gratis og premium (betalt) alternativ (jeg anbefaler gratis-versjonen). Den er brukervennlig og er installert på mer enn 5 millioner nettsteder når dette skrives. Med Yoast kan du enkelt skrive titler og meta-beskrivelser, forandre strukturen på titler og bestemme hva som skal indekseres.

Slik kommer du øverst på Google med WordPress

Når det er sagt, det finnes også flere andre gode WordPress-plugin-alternativer – de blir bare ikke skrevet om så ofte på nettet.

Sjekk ut min liste over de syv beste alternativene til Yoast SEO.


1. Rank Math

Rank Math er en revolusjonerende SEO-plugin som kombinerer funksjonene til mange SEO-verktøy.

Kjent som «swiss army knife of SEO», Rank Math en WordPress-plugin laget med tonnevis av nyttige funksjoner for å forbedre nettstedets synlighet.

Den har en smart automatiseringsfunksjon som sparer mye tid, sammen med et brukervennlig design og brukervennlig installasjonsveiviser som gjør implementering av Rank Math og optimalisering av nettstedet ditt til en lek.

I motsetning til Yoast som bare lar deg optimalisere innleggene dine for ett søkeord, kan du i Rank Math velge mellom 5 søkeord per innlegg.

Det har evnen til å utføre en fullstendig SEO-revisjon på nettstedet ditt, og den har til og med spesifikke funksjoner for å målrette mot lokal SEO, slik at nettstedet ditt er garantert å skille seg ut fra de andre.

Hvis du ikke har sett på den ennå, er Rank Math definitivt verdt å prøve!


2. Alt-i-ett SEO Pack

Den originale WordPress SEO-utvidelsen, lastet ned over 50.000.000 ganger siden 2007.

Alt-i-ett SEO Pack ble opprettet i 2007 og har generert mange følgere siden den gang. Denne pluginen kommer fra de samme utviklerne bak Alt-i-ett WP-migrering. som du kan lese om i vår artikkel her. Den er en av de mest nedlastede pluginene på WordPress.

Den har alle sine innstillinger på en enkelt side som er å foretrekke for noen som finner pluginer  som Yoast forvirrende og tidkrevende.

Innstillingene er delt opp etter funksjoner, så det er lett å vite hvor du skal klikke hvis du vil jobbe på nettstedet ditt, nettsiden, tittel, etc.

Den kommer med XML-sidekart, en filredigerer, en ytelsesbehandling, og muligheten for å importere og eksportere SEO-data.

Totalt sett er dette et godt alternativ til Yoast.


3. SEOPressor

SEOPressor samler de mest essensielle SEO-funksjonene til nettstedet ditt, og presenterer dem på ett sted.

SEOPressor har over 23 millioner WordPress-nettsteder, og det er lett å se hvorfor.

Deres dashboard presenterer alle dine SEO-data tydelig på ett sted, så det er raskt og enkelt å identifisere og rette opp eventuelle feil.

De lar deg optimalisere opptil tre søkeord, og deres nylig utformede algoritme ble formulert basert på en analyse av 3 milliarder rader med data, slik at den gjennomsøker nettstedet ditt nesten like godt som Google selv.

Dessverre har de ikke en gratis versjon, men deres betalte alternativ starter på kun 9$ i måneden, så det er rimelig for de fleste bedrifter.


4. The SEO Framework

SEO Framework-plugin gir en automatisk og avansert SEO-løsning for WordPress-nettstedet ditt.

SEO Framework skiller seg ut fra andre WordPress SEO-pluginer fordi den er drevet av AI, slik at den analyserer og optimaliserer automatisk mange elementer på nettstedet ditt som du må gjøre manuelt hvis du bruker andre pluginer.

Den kommer forhåndskonfigurert, men du har muligheten til å justere innstillingene for å dekke dine behov, og intelligensen som er innebygd i den, optimaliserer nettstedets sider uten at du trenger å gjøre noe (hvis du ikke vil).

Den genererer automatisk sidetitler og beskrivelser som ganske sikkert kan bli godkjent av Google.

I tillegg er den ikke merket, så du ikke ser ordene «The SEO Framework» noe som helst på nettstedet ditt.

Gratis-versjonen lar deg inkorporere noen utvidelser som Incognito, men hvis du vil koble flere nettsteder, ha API-tilgang eller premium-utvidelser som Local SEO, må du oppgradere til deres premium- eller forretningsplaner.


5. Premium SEO Pack

Premium SEO Pack er en WordPress SEO-plugin som hjelper deg med å øke SEO-verdien.

Premium SEO Pack kan skryte av at den er «den beste SEO-pluginen for WordPress», men som du sikkert har forstått er det mange «beste»-pluginer der ute.

Når det er sagt, Premium SEO Pack har mange flotte funksjoner, og den er definitivt noe du bør sjekke ut hvis du ønsker å optimalisere nettstedet ditt.

Som mange andre har den både gratis og betalte versjoner, og selvfølgelig kommer de betalte alternativene med flere funksjoner.

Selv om gratis-versjonen ikke kommer med teknisk støtte som den betalte har, har den en unik funksjon; masseoptimalisering.

Masseoptimaliseringsmodulen lar deg optimalisere alle dine innlegg og sider samtidig, i tillegg til optimalisering av metatitler, beskrivelser og søkeord også.

Denne funksjonen skiller seg definitivt fra noen av de andre pluginalternativene, og det er verdt å sjekke ut deres nettsted for å se mer om hvordan masseoptimalisering kan spare deg for tid og penger.


Konklusjon

Jeg vet at dette ble en lang liste med mye informasjon og for å være ærlig trenger du bare 1 SEO-plugin. Men stort sett tror jeg disse er noen av de beste alternativene som finnes.

Hvis du er nybegynner og bare ser for deg å legge til noen grunnleggende SEO-funksjoner til ditt WordPress-nettsted, bør du sannsynligvis bruke Yoast fordi den er den enkleste å installere og bare begynne å bruke.
Hvis du vil ha en mer strippet ned versjon av Yoast, som fortsatt er brukervennlig, eller hvis du kjører en WooCommerce-butikk, bør du gå for Alt-i-ett SEO. Husk at støtte for taksonomier bare er for pro-versjonen.

Lys til å vite mer om SEO? Les om hva god SEO er i vår artikkel?

Og til slutt, hvis du er villig til å prøve en relativ nykommer, tilbyr SEO Framework et herlig grensesnitt og en lovende funksjonsliste, men vær obs på at denne ikke er så alt for brukervennlig for nybegynnere.


Lignende artikler: