Hva er forskjellen på vanlig hosting og administrert hosting

Hjem » Blogg » Hva er forskjellen på vanlig hosting og administrert hosting?

Lesetid: 3 minutter

Hva er forskjellen på vanlig hosting og administrert hosting?

Å velge administert hosting har blitt mer og mer vanlig i det siste. Selv noen av de store aktørene innen hosting har begynt å tilby dette. Men hva er forskjellen på administrert og vanlig hosting?

Innhold i denne artikkelen

Om hostingpriser generelt

Som med absolutt alt annet så får du det du betaler for. Betaler du mindre får du dårligere kvalitet og spesielt i hostingmarkedet stemmer dette godt. Er du nybegynner på nettet og skal lage din første nettside blir overdrevne hostingtilbud med billige planer veldig fristende (ofte selges de med domene som er inkludert).

Når dette er sagt så kommer det litt an på hva du skal bruke nettsiden til. For eksempel er du en rørlegger som har et nettsted med 2 – 3 kontaktsider, og det viktigste innholdet er telefonnummeret ditt og et par bilder av noe arbeid du har gjort så er billig hosting perfekt.

Men er du en butikkinnehaver med med salg av produkter eller lever av kunder på, da ville jeg vært forsiktig med å velge hosting på grunn av pris og det med god erfaring fra for eksempel kunder vi har hjulpet gjennom årene.

Hva du virkelig bør tenke igjennom er hvor mye du har tenkt å gjøre selv. Hvor mye kan du og hvor mye tid har du egentlig? Her kommer administrete løsninger inn. De koster mer men kan spare deg i lengden, spesielt når nettsiden går ned mens du er på ferie.

Hva er administrert WordPress-hosting?

Administrert WordPress-hosting er når en hostingleverandør helt styrer serveren for deg; installerer serveroppdateringer og oppdateringer knyttet til WordPress, og kjøre regelmessig backup og sikkerhetsskanninger.

WordPress programvaren trenger ofte essensielle oppdateringer i kjernen av systemet, samt temaer og plugins du har installert. Administrert WordPress-hosting inneholder vanligvis oppdateringer og hjelp, men utover dette så er hver leverandør forskjellig på hva de tilbyr.

En god administert hosting koster mer men tilbyr en kombinasjon av flere ressurser og funksjoner, både aktive og passive, både manuelle og automatiske. Ett eksempel er at en person hos leverandøren kan ha ansvar for akkurat din nettside og kan manuelt laste opp f.eks. media for deg i riktig størrelse i WordPress. Eller andre ganger kan det være at en ansvarlig person regelmessig er inne og sjekker at alt er i orden med din WordPress. Du trenger ikke merke at noen er inne å oppdaterer eller gjør noen innstillinger som har med oppdateringer å gjøre en gang, det eneste du merker er at du aldri har problemer.

Har jeg behov for administrert WordPress-hosting?

Alle vil svare forskjellig på dette spørsmålet. Men la oss se litt nærmere på det før du trekker konklusjoner.

Poenget med administrert WordPress webhotell er å redusere så mange farer som mulig ved å outsource ansvar for server og nettstedet slik at du kan fokusere på dine mål og frigjøre kapasitet og spare penger i det lange løpet.

Den største grunnen til at du bør velge administrert WordPress-hosting er behovet for support eller hjelp. Vanligvis forvalter WordPress-hostingleverandører kun avtaler som har med WordPress-plattformen. Dette betyr at de ikke roter med Cpanel, Magento, Drupal eller noen annen type plattform eller programvare. Det er vanlig at disse webhotellene har folk som fokuserer kun på ett område og er eksperter på det. 

Hjelp til å lykkes med nettsatsingen

For at din bedrift skal lykkes på nettet i dag må du holde kontroll på alle slags ting; alt fra markedsføring, hosting, domener, sosiale medier, reklame, innholdsskaping, etc. Dette kan alle bli raskt overveldende og veldig stressende. Å velge en solid partner innen administrert hosting kan være en av de viktigste beslutningene du kan gjøre for nettstedet ditt. Bedriften din fortjener det beste, og en administrert WordPress-hsoting kan bidra til å gi deg den konkurransemessige fordelen du kanskje trenger.

Tips til valg av leverandør

  • Ekspertise for en bestemt plattform (WordPress i dette tilfelle)
  • Planer for support og hjelp i WordPress
  • Kan ta ekstra utviklingsoppdrag (hvis du skal vokse)
  • Har gode sikkerhets- og backupløsninger

Konklusjon

Vi forstår at administrert WordPress Hosting ikke er for alle men forbrukere i dag er online 24/7 og forventer å få den informasjonen de trenger umiddelbart fra ditt nettsted. Hvis du i din virksomheten er avhengig av ditt WordPress-nettsted vil det være lurt av deg å vurdere et slikt webhotell.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Om forfatteren