Hva er forskjellen på vanlig hosting og administrert hosting

Hva er forskjellen på vanlig hosting og administrert hosting?

Å velge administert hosting har blitt mer og mer vanlig i det siste. Selv noen av de store aktørene innen hosting har begynt å tilby dette. Men hva er forskjellen på administrert og vanlig hosting?


Som med absolutt alt annet så får du det du betaler for. Betaler du mindre får du dårligere kvalitet og spesielt i hostingmarkedet stemmer dette godt. Er du nybegynner på nettet og skal lage din første nettside blir overdrevne hostingtilbud med billige planer ofte veldig fristende.

  • Feil nr. 1. Jeg har sett en annonsen på internett og prisen er kun 10 kroner i måneden.
  • Feil nr. 2. Jeg vil få et gratis domene når jeg bestiller nettside-hosting.
  • Feil nr. 3. Det følger med ubegrenset av det ene og det andre.

Når dette er sagt så kommer det litt an på hva du skal bruke nettsiden til. For eksempel er du en rørlegger som har et nettsted med 2 – 3 sider, og det viktigste innholdet er telefonnummeret ditt og et par bilder av noe arbeid du har gjort så er billig hosting perfekt. Ikke nøl, gå for hvilken som helst leverandør.

Men er du en butikkinnehaver med en e-handelsplattform med salg av produkter og har betalingsmodul eller lever av kunder på nettet? Vel, da ville vi vært forsiktig med å velge hosting på grunn av pris og det med god erfaring fra for eksempel kunder vi har hjulpet gjennom årene.

Hva i all verden er «ubegrenset bruk» som mange tilbyr spør du? Svaret er veldig enkelt, det er noe du aldri vil få bruk for hvis du ikke heter Amazon eller eBay. Du vil aldri bruke så mye datalagring eller båndbredde, det er et smart markedsføringsknep for å få deg til å tro det er en god avtale. Hvis du leser det med liten skrift, vil du bli fortalt hvor du skal gå snart etter at bruken din stiger. Ubegrenset er bare et salgstriks fordi disse selskapene vet at et gjennomsnittlig nettsted vil få svært lite trafikk målt mot store internasjonale sider.

En annen ulempe med disse billige pakkene er «nabolaget» du blir en del av som kan være skadelig for din virksomhet. Det er velkjent at hvis nettstedet ditt er på samme maskin som en annen som blir brukt til noe uvanlig, og det blir plukket opp av Google, kan det få en negativ effekt på nettstedet ditt. Og hosting til en tier per måned er som magneter for disse nettstedene.

 

Hva er administrert hosting?

Administrert hosting (webhotell) er når en hostingleverandør eier, og helt styrer serveren for deg; Installerer serveroppdateringer og oppdateringer knyttet til programvaren som leverer nettstedet, og automatisk kjører regelmessig backup for ditt nettsted. Ethvert administrert webhotell vil også gjøre ting som regelmessige sikkerhetsskanninger.

Administrert WordPress hosting gjør alt dette og mer. F.eks. WordPress programvaren trenger ofte essensielle oppdateringer i kjernen av systemet, samt temaer og plugins du har installert. Administrert WordPress webhotell inneholder vanligvis automatiske oppdateringer, men utover dette så er hver leverandør forskjellig på hva de tilbyr.

Så hvorfor tilbyr noen hostingleverandører administrert WordPress til en månedlig kostnad som er så lav som en kopp kaffe, mens andre leverandører koster flere hundre kroner eller flere tusen? Det enkle svaret: Hva de tilbyr er virkelig ikke administrert WordPress hosting. Når det gjelder de billigste løsningene kan du tenke på de mer som «nesten administrert med et par ekstra tweaks». Spiller det egentlig noen rolle? Noen ekstra tilpasninger er bedre enn ingen, ikke sant?

  • Billig administrert hosting er ikke så mye annerledes enn vanlig gjør-det-selv eller delt hosting.

Delt hosting er når flere nettsider deler samme server. La oss innse det, mange av de store delte miljøer er helt overbefolket og når for mange nettsteder ligger på et enkelt system øker oddsen for at systemets ressurser vil overbelastes. Resultatet? Tidsavbrudd, tilfeldige feil og nedetid for websiden.

 

Hvorfor koster gode administrerte WordPress webhotell så mye

Grunnen til at gode administerte WordPress webhotell koster mer er fordi de tilbyr en kombinasjon av flere ressurser og funksjoner, både aktive og passive, både manuelle og automatiske. Ett eksempel er at en person hos leverandøren kan ha ansvar for akkurat din nettside og kan manuelt laste opp f.eks. media for deg i riktig størrelse i WordPress. Eller andre ganger kan det være at en ansvarlig person regelmessig er inne og sjekker at alt er i orden med din WordPress. Du trenger ikke merke at noen er inne å oppdaterer eller gjør noen innstillinger som har med oppdateringer å gjøre en gang, det eneste du merker er at du aldri har problemer lenger!

Hva ville du gjort hvis du plutselig mistet alt? Du bør alltid være forberedt på det verste utfallet, og dette inkluderer alltid å ha sikkerhetskopier av ditt WordPress-nettsted. En god administrert WordPress hosting leverandør bør alltid inkludere automatiske sikkerhetskopier uten ekstra kostnad.

For eksempel WP Hotell inkluderer automatisk sikkerhetskopiering av alle WordPress-nettsteder gratis, ingen ekstra oppsett er nødvendig. WP Hotell tar både daglige backuper på en serverleverandør og månedlige backuper på en annen leverandørs server for å sikre dataene for alltid. Alle backuper blir kjørt innen klokka 6 om morgenen. Dette er veldig nyttig hvis du kanskje installerer noe nytt og angrer og vil ha siste backup tilbake.

 

Trenger jeg administrert WordPress webhotell?

Alle vil svare forskjellig på dette spørsmålet. Men la oss se litt nærmere på det før du trekker konklusjoner.

Delt hosting (altså store billige populære webhotell), spesielt når de er overbefolket, kommer med risikoer som kan unngås ved å betale litt mer for bedre teknologi og personlige tjenester i et mindre overfylt miljø.

  • Poenget med administrert WordPress webhotell er å redusere så mange farer som mulig ved å outsource ansvar for server og nettstedet slik at du kan fokusere på dine mål og frigjøre kapasitet og spare penger i det lange løpet.

Den største grunnen til at du bør velge administrert WordPress-hosting er behovet for support eller hjelp. Vanligvis forvalter WordPress-hostingleverandører kun avtaler som har med WordPress-plattformen. Dette betyr at de ikke roter med Cpanel, Magento, Drupal eller noen annen type plattform eller programvare. Det er vanlig at disse webhotellene har folk som fokuserer kun på ett område og er eksperter på det! For eksempel har support-teamet her på WP Hotell kun WordPress-utviklere og som bruker WordPress på daglig basis. Som et resultat er ekspertisen til WP Hotell veldig høy på WordPress. Ingenting er verre enn å starte en henvendelse på spørsmål om WordPRess og du føler at du vet mer enn personen i den andre enden. Dette vil aldri skje på WP Hotell!

 

Hva du kan gjøre

  • Benytte et webhotell med høy og tilgjengelig ekspertise
  • Sikre at miljøet forblir beskyttet og uberørt
  • Optimalisere miljøet utelukkende for en bestemt plattform (WordPress i dette tilfelle)
  • Support og hjelp i WordPress inkludert i prisen
  • Velge noen som tilbyr serviceavtale og norsk support

 

Konklusjon

Vi forstår at administrert WordPress Hosting ikke er for alle men forbrukere i dag er online 24/7 og forventer å få den informasjonen de trenger umiddelbart fra ditt nettsted. Hvis du i din virksomheten er avhengig av ditt WordPress nettsted vil det være lurt av deg å vurdere et slikt webhotell.

For at din bedrift skal lykkes på nettet i dag må du holde kontroll på alle slags ting; alt fra markedsføring, hosting, domener, sosiale medier, reklame, innholdsskaping, etc. Dette kan alle bli raskt overveldende og veldig stressende. Å velge en solid partner innen hosting kan være en av de viktigste beslutningene du kan gjøre for nettstedet ditt. Bedriften din fortjener det beste, og en administrert WordPress-hsoting kan bidra til å gi deg den konkurransemessige fordelen.Pakker og priser

Velg WP Hotell som din leverandør

Administrert hosting er når en ekstern webansvarlig (WP Hotell) tar seg av det totale ansvaret av nettsidene. Flere og flere bedrifter og mindre firmaer velger å outsource ansvaret til en dedikert leverandør som gjør sitt beste for at nettsiden hele tiden møter nye krav. I tillegg er det vanlig at administrert også har ansvar for filer og innhold til å passe på at den synes for søkemotorer.

Lignende artikler: