Sikkerhet i WordPress blir tatt svært alvorlig, men som med alt på internett kan det oppstå problemer hvis noen grunnleggende sikkerhetstiltak ikke blir tatt.

[distance2]

WordPress-sikkerhet er et tema av stor betydning for alle nettsider. Google svartlister hver uke rundt 20 000 nettsteder for skadelig programvare og rundt 50 000 for phishing. Hvis du er seriøs om nettstedet ditt, må du være oppmerksom på WordPress-sikkerhet i praksis. I denne veiledningen deler vi de beste WordPress-sikkerhetstipsene for å hjelpe deg med å beskytte nettstedet mot hackere og skadelig programvare.

Mens WordPress-kjerneprogramvaren er veldig sikker, og at den revideres regelmessig av hundrevis av utviklere, er det mye som kan gjøres for å herde ditt WordPress-nettsted. Her de viktigste problemene i WordPress:

Infographic med 5 tips for beskyttelse av din nettside med WordPress
Infographic med 5 tips for beskyttelse av din nettside med WordPress

 

Hos WP Hotell mener vi at sikkerhet ikke bare handler om eliminering av risiko. Det handler også om risikoreduksjon. Som nettstedseier er det mye du kan gjøre for å forbedre WordPress-sikkerhet (selv om du ikke er teknisk kunnskapsrik).

Les videre for en rekke tiltak som du kan bruke for å forbedre WordPress-sikkerheten din.

[distance2]

Gode tips for å beskytte en blogg

[distance1]

 1. Installere anti-spam løsning. 
  Ved hjelp av plugins som Akismet eller Antispam siler du ut det meste i kontaktskjemaer.
  [distance1]
 2. Installere sikkerhetsplugin (for ikke-WP Hotell kunder). 
  En plugin med firewall og andre beskyttelser som Wordfence eller iThemes Security tilbyr er anbefalt.
  [distance1]
 3. Implementere logg-inn beskyttelse. 
  Foruten gode passord (og ikke dele den), finnes det plugins som Login Lockdown som vil hjelpe deg å gjøre det vanskeligere å logge inn.
  [distance1]
 4. Sett opp en reserveløsning (for ikke-WP Hotell kunder). 
  Å sette opp en backup-løsning for både ditt nettsted og database er obligatorisk. Gjør det nå, og takk oss senere.
  [distance1]
 5. E-post for admininstrator. 
  Sørg for alltid å ha tilgang til å lese e-post på denne adressen.
  [distance1]
 6. Passord for administrator. 
  Velg et passord som WordPress genererer (ja det er langt og vanskelig men mye sikrere). Sørg også for å lagre den på et sikkert sted.
  [distance1]
 7. Gi aldri ditt brukernavn eller passord til andre.
  Lag alltid en ny bruker hvis du vil invitere noen til å blogge.
  [distance1]

Dette utdraget er tatt fra vår 27 sider gratis sjekkliste: Sjekkliste for nye nettsider

[distance2]

Konklusjon

Sikring av et WordPress handler om så mye mer enn å installere en sikkerhetsplugin. Det er mange nyanser og flere nivåer som berøres for å holde en WordPress frisk og sikker.

Det å holde WordPress oppdatert er egentlig den enkleste og beste sikkerheten

Noe så enkelt som å regelmessig oppdatere WordPress og plugins kan ha stor innvirkning for sikkerheten på nettstedet. Når du logger deg på dashbordet og ser at «Oppdater tilgjengelig» vises, klikker du på den og oppdaterer nettstedet ditt.

Denne videoen forklarer hvordan du oppdaterer i WordPress:

Hvis du er bekymret for å ødelegge noe, ta en sikkerhetskopi før du installerer den. Det viktigste er at du gjør det, og det regelmessig. Informasjon om eventuelle sikkerhetshull som ble fjernet fra den forrige versjonen, er nå tilgjengelig for allmennheten, noe som betyr at andre utdaterte nettsteder er mer sårbare enn ditt nettsted.

Hvis nettstedet ditt er for en bedrift, må du være ekstra oppmerksom på WordPress-sikkerheten din.

I likhet med hvordan bedriftseiere tar ansvar for å beskytte sin fysisk butikkbygning, gjelder det samme for bedriftseiere med ansvar for å beskytte bedriftens nettsted. Hvis du ønsker å benytte WP Hotell som din leverandør på WordPress hosting blir nettstedet ditt låst ned til hva som er maksimalt mulig. WP Hotell benytter seg av flere industriledende løsninger slik at du ikke trenger sikkerhetsplugin i WordPress. Du kan lese mer om dette emne her: Proaktiv sikkerhet

[distance1]