Hvorfor oppdatere WordPress

Hjem » Blogg » Hvorfor må jeg oppdatere WordPress?

Lesetid: 2 minutter

Hvorfor må jeg oppdatere WordPress?

Har du lagt merke til at WordPress gir beskjed om nye oppdateringer titt og ofte? Vi håper du har det, men det er ikke sikkert alle ønsker å bruke tid på det eller kanskje man bare føler seg usikker. I denne artikkelen har vi forklart enkelt hva som skjer og hvorfor du bør oppdatere WordPress.

Innhold i denne artikkelen

Grunner til å oppdatere WordPress

Oppdatering av WordPress forhindrer hackere å sette inn ondsinnet kode gjennom f.eks. plugins. Slike ondsinnede koder kan stjele din konfidensielle informasjon eller til og med skape en dårlig SEO-effekt.

>> HVA SOM BØR SJEKKES NÅR DIN WORDPRESS-SIDE ER NEDE

Sikkerhet er ikke den eneste grunnen til å oppdatere WordPress. WordPress gir også nye funksjoner med sine oppdateringer. Noen funksjoner forbedrer brukervennlighet. WordPress prøver alltid å gjøre ting raskere og tryggere. Oppdatering av WordPress kan forbedre ytelsen til nettstedet ditt.

Hvordan oppdaterer jeg WordPress?

WordPress oppdateringer kan gjøres manuelt eller automatisk. Alt du trenger å gjøre er å klikke på «Oppdater»-knappen og WordPress vil gjøre alt for deg. Den manuelle oppdateringen gir deg mulighet til å oppdatere når som helst. Noen sikkerhetsoppdateringer bør gjøres på tider med lav trafikk noe som kan hjelpe deg med å teste nettstedet grundig etter en oppdatering.

Slik oppdaterer du WordPress
Du kan oppdatere både plugins og tema automatisk ved å gå til Dashboard -> Oppdateringer.

>> HVORDAN OPPDATERE PLUGINS STEG FOR STEG

WordPress oppdaterer automatisk mindre vedlikeholds- og sikkerhetsutgivelser som standard. For eksempel noen hostingleverandører benytter seg av overvåket oppdatering for å sikre at ingenting går galt og kan repareres umiddelbart.

Hva skjer når jeg oppdaterer WordPress?

Hva skjer når jeg IKKE oppdaterer WordPress?

  • Inntrengere kan logge inn
  • Senke ytelsen/hastighet
  • Ulike funskjoner kan slutte å virke
  • Google kan stenge nettsiden hvis den finner skadelig virus
  • Hostingleverandøren kan stenge nettsiden din pga. sikkerhetsbrudd
  • Skjer dessverre når du minst aner det og kan ta lang tid å reparere og bli kostbart

Hva kan jeg gjøre for å unngå problemer?

Konklusjon

Den viktigste delen av å administrere ditt WordPress-nettsted er å holde installasjonen oppdatert. Oppdatering av WordPress er absolutt en god praksis for å sikre påliteligheten og effektiviteten av nettstedet ditt.

Merk:
Før du oppdaterer din WordPress, anbefales det å ta sikkerhetskopiering av nettstedet. Også testing av WordPress og plugin-oppdateringer på utviklingssteder/staging er en god praksis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Om forfatteren