Hvordan lage nettsider Wordpress bedrift

Hvordan lage hjemmeside for små bedrifter 2019

En av de vanligste feilene som nybegynnere gjør er å velge feil nettsideplattform


Det finnes flere plattformer å velge mellom for å lage profesjonelle hjemmesider, og WordPress er den klart mest populære og er ledende i markedet.

Nesten alle som selger nettsider for bedrifter tilbyr WordPress og ofte er webhotell (du trenger et webhotell som lagrer hjemmesiden) og domene inkludert. Og du trenger ikke kunne en eneste kode da WordPress ofte kommer ferdig installert eller gjøres med ett klikk.

FORSTÅ WORDPRESS TRINN FOR TRINN

Ønsker du å starte nettbutikk? Sjekk denne artikkelen om anbefalte nettbutikkløsninger og last ned gratis sjekkliste.

Anbefalte nettbutikkløsninger

Ok, du sitter klar med WordPress, men hva nå? Her er 5 enkle steg for å komme i gang:


5 enkle steg for å lage hjemmeside med WordPress:


 1. Sett opp innholdet på nettstedet ditt
  Før du begynner, bruk noen minutter på å skissere innholdet på nettstedet ditt, som for eksempel viktig informasjon og sider du vil inkludere.

 2. Opprett sider
  Legg til de grunnleggende sidene du har skissert, legg inn innhold og bilder du har (det går fint hvis du ikke har alt til å begynne med). Sørg for å opprette en side som skal være nettstedets forside, og en tom side for bloggen din (du trenger disse i neste trinn).

 3. Konfigurer nettstedet ditt for å bruke en statisk forside
  Et nytt wordpress-nettsted trenger å angi en forside og en blogg. Gå til nettstedets innstillinger for å velge forsiden og bloggsiden du nettopp har opprettet. Nå vil forsiden din vises når du besøker ditt nye nettsted.

 4. Velg et tema du liker
  Nå som du har det grunnleggende på plass kan velge et tema du liker. Å ha deler av nettstedet ditt satt opp først gjør det enklere å se hvilket tema som fungerer for deg.

 5. Lag en meny
  Og til slutt, lag en meny med alle de nye sidene dine slik at besøkende enkelt kan navigere på nettstedet ditt.

Etter dette kan du fortsette med å fylle inn innhold på de forskjellige sidene, legge til bilder og logo eller dine profilfarger.

Synes du dette hørtes vanskelig ut? Les videre eller se videoen til Adam for få lære mer:


Få inspirasjon

Under menyen «Utseendet» kan du finne mange temaer som er gratis. Se også Themeforest for noen gode eksempler på alle de forskjellige design og nettstedstilene som er mulig med WordPress.

Noen temaer er gratis, mens andre er tilgjengelig for kjøp. (Du kan også tilpasse stilen og utformingen av nettstedet etter du har satt opp hjemmesiden.)

HVORDAN INSTALLERE TEMAER I WORDPRESS


Lag en forside

Med et standardbloggoppsett vil forsiden din vise de siste innleggene dine. Du kan også sette opp en statisk forside for å oppnå et tradisjonelt utseendet på din bedrifts hjemmeside.

FORSKJELLEN PÅ INNLEGG OG SIDER I WORDPRESS


Opprett flere sider

Mange hjemmesider har en side eller to, med en for innlegg og en annen for “Om oss”. Men du kan legge til så mange sider som du vil.

For eksempel kan en hjemmeside for restaurant ha sider for «Meny», «Steder» og “Kontakt.” Du kan til og med lage foreldresider slik at menyen ser mer ut som dette:

Eksempel på meny med foreldresider.

Hvis du har et tema som støtter Tilpassede menyer, så kan du:

 • Forandre rekkefølgen på sidene
 • Samle sider for å lage undermenyer
 • Vise innlegg på forskjellige sider ved å lage sider med kategorier
 • Legge til egendefinerte linker til navigasjonsmenyen

Modulen med Sideattributter lar deg sette sideforeldre og maler og endre rekkefølgen på sidene dine, uavhengig av temaet du har aktivert.


Vil du deaktivere kommentarer?

Kommentarer kan være en fin måte å be om tilbakemelding fra kundene på, men noen ganger vil du holde ting enkelt. Derfor er det lett å slå av kommentarer!


Legg til widgets og andre godbiter

Widget er et fancy ord for verktøy eller innhold som du kan vise på høyre eller venstre kolonne.

Det finnes mange smarte og funksjonsrike widgeter du kan velge, som for eksempel Widget for sider og Widget for søk.

Du kan også lage et kontaktskjema for å gi besøkende muligheten til å komme i kontakt med bedriften din uten å vise din personlige e-postadresse.

Slik ser et typisk kontaktskjema ut.


Bedriftens nettadresse

Hvis du ønsker å bruke ditt eget domenenavn som nettadressen til hjemmesiden din kan du registrere et domene for eksempel her, eller legge til en du allerede eier.


Hva koster en hjemmeside?

Det finnes forskjellige hostingplane for alle slags nettsteder. Du må velge en som passer dine behov og passer ditt budsjett. Hvis du er ny på WordPress kan det være lurt å velge en leverandør som hjelper deg med det tekniske og heller betale litt mer.

Vi i WP Hotell mener vi har den enkleste løsningen for å bygge og administrere WordPress nettsteder. WP Hotell leveres uten kontrollpanel og du kan logge rett inn i WordPress med en gang. Se pris og plan her

https://wphotell.unitedworks.no/blogg/overst-i-google/

Lignende artikler:

Del