Hvordan lage nettsider WordPress bedrift

Hjem » Blogg » Hvordan lage hjemmeside for små firmaer 2021

Lesetid: 5 minutter

Hvordan lage hjemmeside for små firmaer 2021

Det finnes uttalige plattformer å velge mellom for å lage profesjonelle hjemmesider for ditt firma, men WordPress er den klart mest populære og ledende i markedet. Terskelen for å lære den er litt høyere en f.eks. Wix eller Squarespace, men belønningen med WordPress er at du får de mest robuste og fleksible nettsidene som finnes.

Ny nettside? En av den vanligste feilen en nybegynner gjør er å velge feil nettsideplattform. #webdesigntips #wordpressdesign

Det finnes uttalige plattformer å velge mellom for å lage profesjonelle hjemmesider for ditt firma, men WordPress er den klart mest populære og ledende i markedet. Terskelen for å lære den er litt høyere en f.eks. Wix eller Squarespace, men belønningen med WordPress er at du får de mest robuste og fleksible nettsidene som finnes.

Og nesten alle som selger nettsider for bedrifter tilbyr WordPress ferdig installert. I tillegg finnes det et enormt marked for support og tilleggsfunksjoner der ute. Du trenger ikke kunne en eneste kode da WordPress har plugin-funksjon som installerer nye funksjoner kun med et klikk.

Så før du leser videre bør du vurdere å betale for en hosting som har WordPress inkludert. Her er priser og hva du trenger for å komme i gang med WordPress

Ok, du sitter klar med WordPress, men hva nå? På denne siden finner noen gode tips som kan få deg raskere i gang.

Innhold i denne artikkelen

Enkle steg for å lage hjemmeside i WordPress

Planlegg innholdet til din nye nettside
Før du begynner, bruk noen minutter på å skissere innholdet på nettstedet ditt, som for eksempel viktig informasjon og sider du vil inkludere.

Legg til sider
Legg til de grunnleggende sidene du har skissert, legg inn innhold og bilder du har (det går fint hvis du ikke har alt til å begynne med). Sørg for å opprette en side som skal være nettstedets forside, og en tom side for bloggen din (du trenger disse i neste trinn).

Bruk en statisk forside
Et nytt wordpress-nettsted trenger å angi en forside og en blogg. Gå til nettstedets innstillinger for å velge forsiden og bloggsiden du nettopp har opprettet. Nå vil forsiden din vises når du besøker ditt nye nettsted.

Velg tema (design)
Nå som du har det grunnleggende på plass kan velge et tema du liker. Å ha deler av nettstedet ditt satt opp først gjør det enklere å se hvilket tema som fungerer for deg.

Opprette menyer
Og til slutt, lag en meny med alle de nye sidene dine slik at besøkende enkelt kan navigere på nettstedet ditt.

Etter dette kan du fortsette med å fylle inn innhold på de forskjellige sidene, legge til bilder og logo eller dine profilfarger.

Se opplæringsvideoer

Vi forstår at det kan virke vasnskelig noen ganger å forstå alle funksjonene i WordPress. Noen ganger kan det hjelpe å se en video for å få bedre innblikk. Adam hos WPCrafter har en YouTube-kanal som lærer deg mange av utfordringene i WordPress. Det kan være lurt å se denne videoen når du sitter klar med WordPress:

Få inspirasjon til design

Under menyen «Utseendet» kan du finne mange temaer som er gratis. Se også Themeforest for noen gode eksempler på alle de forskjellige design og nettstedstilene som er mulig med WordPress. Themeforest er et nettsted som selger populære themes for WordPress og blir benyttet av mange designere av nettsider.

Noen temaer er gratis, mens andre er tilgjengelig for kjøp. (Du kan også tilpasse stilen og utformingen av nettstedet etter du har satt opp hjemmesiden.)

Siteground forklarer her hvordan installere temaer i WordPress

Lage en forside

Med et standardbloggoppsett vil forsiden din vise de siste innleggene dine. Du kan også sette opp en statisk forside for å oppnå et tradisjonelt utseendet på din bedrifts hjemmeside.

WP Beginner forklarer i denne artikkelen forskjellen på innlegg og sider i WordPress

Eksempel på innstillinger av statisk forside
I menyen «Utseende» -> «Tilpass» kan du bestemme om nettsiden skal ha en statisk forside. Det betyr at du bestemmer hvilken side som skal være din forside.

Opprette sider

Mange hjemmesider har flere enn en side, med for eksempel sider som omhandler “Om oss”, «Kontakt oss», «Ansatte», «Produkter», osv. Du kan legge til så mange sider du ønsker i WordPress.

Menyer

For eksempel kan en hjemmeside for restaurant ha menyer for «Meny», «Steder» og “Kontakt.” Du kan til og med lage foreldresider slik at menyen ser mer ut som dette:
Eksempel på meny med foreldresider eller også kalt «undersider».

Hvis du har et tema som støtter Tilpassede menyer, så kan du:

  • Forandre rekkefølgen på sidene
  • Samle sider for å lage undermenyer
  • Vise innlegg på forskjellige sider ved å lage sider med kategorier
  • Legge til egendefinerte linker til navigasjonsmenyen

Modulen med Sideattributter lar deg sette sideforeldre og maler og endre rekkefølgen på sidene dine, uavhengig av temaet du har aktivert.

Deaktivere kommentarfelt

Kommentarer kan være en fin måte å be om tilbakemelding fra kundene på, men noen ganger vil du holde ting enkelt. Derfor er det lett å slå av kommentarer.

Widgets

Widget er et fancy ord for verktøy eller innhold som du kan vise på høyre eller venstre kolonne.

Det finnes mange smarte og funksjonsrike widgeter du kan velge, som for eksempel Widget for sider og Widget for søk.

Eksempel på widget i WordPress
Her ser du kontrollpanelet for widgeter i WordPress. Widgeter er bokser med innhold som du kan plassere på nettsiden for eksempel på høyre eller venstre side eller i bunnen.

Kontaktskjema

Du kan også lage et kontaktskjema for å gi besøkende muligheten til å komme i kontakt med bedriften din uten å vise din personlige e-postadresse. Dette gjør det enkelt for brukeren å fylle inn opplysninger slik at du enklere kan svare på e-post. Den mest populære pluginen for WordPress som gjør det enkelt å benytte seg av kontaktskjemaer er Contact Form 7, men hvis du vil gå et steg videre og utforske brukervennlighet bør du se på Typeform.

I denne videoen forklarer WPLearningLab hvordan installere Contactform 7 og sette opp ditt første kontaktskjema:

URL (nettsideadresse)

Hvis du ønsker å bruke ditt eget domenenavn som nettadressen til hjemmesiden din kan du registrere et domene for eksempel hos Loopia, eller legge til en du allerede eier.
Viser hvordan peke domene til en ip-adresse
Hos Loopia (eller Domeneshop) velger du A-record og skriver inn IP-adressen (desimaler) som WordPress-hostingen vil opplyse deg om. Dette vil gjøre at når noen skriver inn din nettside-adresse så vil den peke til WordPress.

Hva koster en hjemmeside?

Det finnes forskjellige hostingplaner for alle slags nettsteder. Du må velge en som passer dine behov og passer ditt budsjett. Hvis du er ny på WordPress kan det være lurt å velge en leverandør som hjelper deg med det tekniske og heller betale litt mer. Les mer om hva en WordPress hjemmeside koster i vår artikkel. Eller se våre priser WordPress hosting for bedrifter.

Husk også å søkemotoroptimalisere WordPress, les vår artikkel her

Er du klar nå?

Det er gøy å lage et nettsted med WordPress når du begynner å forstå det grunnleggende. Og det er også mye enklere å få hjelp av andre hvis du vet hva du skal spørre om (et tips er å søke på Google på engelsk). Og som nevnt tidligere så finnes det mange oppskrifter på YouTube.

Hvis du ønsker det kan vi hjelpe deg med WordPress-utvikling av ny nettside eller oppdatering av din gamle. Les mer om web-utvikling

Så er du snart klar til å opprette ditt et eget firmanettsted? Lykke til 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Om forfatteren