Oppdatere wordpress

Hjem » Blogg » 7 ting du må vite før du oppdaterer WordPress

Lesetid: 4 minutter

7 ting du må vite før du oppdaterer WordPress

Det går ikke en måned noen ganger før WordPress har en ny oppdatering. Men selv om dette er mange små oppdateringer og oftest går bra bekreftet av rangeringen av versjonsnummeret f.eks. 5.3.1 til 5.3.1. Den største oppdateringen nylig var når versjonsnummeret byttet fra 4.x.x til 5.x.x. Er du fortsatt på en versjon som er under tallet i første nummerplass kan det være lurt å ta noen forhåndsregler. Jeg har sett mange nettsteder som har opplevd problemer ved oppdatering av disse versjonene og har funnet frem 7 ting som kan hjelpe deg med oppdateringen.

La oss ta en titt på hver av disse punktene for å finne ut hva som må gjøres.

Innhold i denne artikkelen

Oppdatere PHP-versjonen

PHP er skriptspråket som lager WordPress og alle temaene og pluginene tilknyttet WordPress. Å bruke en utdatert versjon kan føre til konflikter som resulterer i en buggy opplevelse.

De fleste plugins, temaer og WordPress selv kjører med minimum PHP versjon 5.6 fordi de er bakoverkompatible. Men du kan ikke alltid stole på at programvaren er bakoverkompatibel.

Den beste tilnærmingen er å bruke den versjonen av PHP som en programvare er designet for å kjøre best med. På denne måten kan du utelukke en tilfeldig bug som er relatert til å bruke en gammel versjon av PHP.

Oppgradering til den nyeste PHP vil også øke hastigheten på nettstedet ditt og er også sikrere. Sikkerhetsoppdateringer for PHP 5.6 slutter i desember 2018. Det betyr at PHP 5.6 er et sikkerhetsproblem i tiden fremover.

Oppdatere plugins

Det er alltid god praksis å oppdatere alle dine plugins. Imidlertid er det spesielt viktig nå mye mer enn før. Mange WordPress-plugin-utviklere slipper for tiden nye versjoner som vil være kompatible med WordPress 5 og det vil derfor være mange oppdateringer fremover.

Å oppdatere pluginene dine bidrar først og fremst til en mer bugfri oppdatering til WordPress 5.

Bruke klassisk WordPress Editor eller Gutenberg?

Hvis du for øyeblikket liker måten WordPress fungerer velger du Classic Editor. Hvis du vil prøve den nye og enklere Gutenberg-redigeringsopplevelsen kan du gå for den.

Jeg har lest rapporter her og der om tilfeldige feil når jeg bruker Gutenberg-editoren men det begynner å blir bedre.

Du kan alltid gå tilbake til Classic Editor hvis Gutenberg-redaktøren ikke oppfører seg korrekt. Nedlasting av den offisielle plugin-modulen for WordPress Classic Editor ser ut til å ha løst problemer med noen få feilrapporter jeg har sett relatert til Gutenberg.

Lag en sikkerhetskopi av ditt WordPress-nettsted

Å lage en sikkerhetskopi er alltid en god idé. Ideelt sett bør du allerede gjøre dette. Hvis du ikke gjør det kan du vurdere å lage en sikkerhetskopi av nettstedet ditt før du oppgraderer WordPress.

Jeg har brukt Alt-i-ett WP-migrering av ServMask med suksess mange ganger. Det har vært nyttig som en del av min backuphåndtering. Jeg kan anbefale den for brukervennlighet og funksjonalitet og jeg har også brukt den til å gjenopprette nettsteder. Faktisk kan du lese om hvordan den brukes i denne artikkelen.

Bestem deg for om du skal bruke staging eller ikke

Å bruke staging på et nettsted betyr å opprette en kopi av nettstedet ditt og gjøre endringene på kopien først. Det er plugins som hjelper deg med å lage en staging på et nettsted, og det er tjenester hos din hosting som lager staging av nettstedet på serverne deres, og dermed holde endringene helt adskilt fra nettstedet ditt. Alternativt kan du lage en staging-kopi lokalt på datamaskinen din.

Staging på en test-server
Å sette opp staging av et nettsted på en annen server eller serverområde er etter min mening den ideelle løsningen. Endringer gjort på kopien vil ikke bremse ned nettstedet ditt.

Staging-nettstedet er skjult, og ingen søkemotor vil noensinne se det. Alle endringer kan gjøres med trygghet om at den ikke vil påvirke det virkelige nettstedet ditt.

Det finnes en tjeneste som heter WP Stagecoach som er spesielt laget for staging og kan brukes til å redesigne et helt WordPress-nettsted. Så hvis du ønsker en superenkel tilnærming til staging og testing er WP Stagecoach godt valg.

Staging med en plugin
Adam som driver nettstedet WPCrafter.com har prøvd å sette opp staging med en plugin heter WP Staging. Adam som er en kjent WordPress-kursholder virker godt fornøyd med resulatet i denne videoen.

En staging-plugin oppretter en skjult mappe på hostingen din. Det dupliserte nettstedet legges som staging i denne mappen. Det er ingen måte å se nettstedet på annet enn av deg. Alle endringer holdes adskilt fra det virkelige nettstedet.

Når du er klar til å oppgradere kan du trykke på en knapp og flytte hele nettstedet til det virkelige nettstedet fra staging-området.

Staging lokalt på din datamaskin
Mange eksperter anbefaler et lokalt stagingmiljø kalt Laragon. Jeg har ikke brukt Laragon selv men Laragon synes å være sterkt anbefalt av eksperter på dette området. Det beste av alt er at det er gratis.

Cache-pluginer

Jeg har mottatt rapporter om konflikter som kan være relatert til cache og ytelsesrelaterte plugins. Skulle du observere buggy-oppførsel som ikke løses ved å bruke Classic Editor, kan du vurdere å tømme hurtigbufferen og minifisere alle JavaScript.

Dette kan ikke betraktes som en feil, fordi det er anbefalt å tømme cachen og minimere alle skriptene dine hver gang en plugin, tema eller WordPress oppdateres.

Cache-pluginer

Å oppdatere til den nyeste versjonen av WordPress kan virke som et skummelt forslag spesielt i nærheten av en travel sesong.

Ja det er gode grunner til å være på vakt med å oppdatere WordPress. Det er en viktig beslutning å ta. Derfor er det nyttig å nærme seg oppdateringen med en gjennomtenkt plan. Å være forberedt med kunnskap om vanlige bugs som problemer med cache-plugin og hvordan du gå tilbake til den klassiske redaktøren, kan bidra til å få et vellykket resultat. I tillegg er det smart å vurdere å lage staging av nettstedet ditt før du gjør oppgraderingen.

Så snarere enn å være redd, ta saken i egne hender og tilnærm deg prosjektet med forberedelser for å sikre et best mulig resultat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Om forfatteren